luni, 28 ianuarie 2013

A plecat cumva Elodia cu Mihai Viteazul?

Am citit azi articolul unei colege breaslă (fostă colegă de facultate) cu sufletul la gură şi cu gura până la urechi. Subiectul - ambiţia primăriţei Craiovei să-l aducă pe Mihai Viteazul acasă în Bănie.Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat săptămâna aceasta, că vrea să aducă osemintele lui Mihai Viteazul la Craiova, de unde ar fi plecat, în opinia ei, "ideea unirii" din anul 1600. Propunerea primarului îi face să zâmbească însă pe istorici şi i-a făcut să reacţioneze pe preşedinţii de consilii judeţene Cluj, Dâmboviţa şi Prahova, din moment ce doar capul domnitorului se păstrează la Mânăstirea Dealu, restul corpului fiind îngropat într-un loc rămas neidentificat.


"Nu trebuie să uităm niciodată că ideea unirii a plecat de aici, din oraşul nostru, că asta «a fost pohta ce-a pohtit» Banul Craiovei, Mihai Viteazul, pe care anul acesta îl vom sărbători într-un mod special, în cadrul Zilelor Mihai Viteazul. Îmi doresc foarte mult să-l aducem încă o dată acasă, motiv pentru care am făcut demersuri privind aducerea rămăşiţelor lui", a declarat Olguţa Vasilescu joi, la Craiova, în cadrul festivităţilor dedicate zilei de 24 ianuarie.

Articolul intitulat "Incredibila pohtă a Olguţei dezgroapă o enigmă uriaşă a istoriei românilor: UNDE E MIHAI VITEAZUL" punctează foarte bine prostia alesilor nostri care traiesc in logica defunctului OTV - A plecat cumva Elodia cu Mihai Viteazul? 82% DA, 34% NU!

După ce aleargă şi ce promit aleşii noştri? Vorba cântecului - Cai verzi pe pereţi! Trupul este nicăieri, istoricii zâmbesc, dar cei de la Turda nu renunţă la el, ba chiar au acolo o mănăstire. Singurii care se bucură sunt reprezentanţii Mitropoliei Olteniei. Pentru ei istoria si faptele pot fi relative. Până la urmă cu siguranţă resturile lui voievodului vor fi uşor de recunoscut pentru că sunt învelite în cealaltă uniformă a lui Cristian Cioacă.

Totuşi după ce le va găsi, doamna Olguţa Vasilescu va pune repede mână de la mână şi va copia Catedrala Mântuirii după schiţele originale în centrul municipiului Craiova pentru a le ingropa acolo. Rămâne de văzut planul de acţiune pentru excavarea Câmpiei Turzei, locul unde s-a produs mişelescul atentat terorist la adresa voievodului. Probabil cu banii primiţi pentru vreo autostradă întreagă, vor sonda terenul în câteva locuri. Că mai mult de atât nu face! În rest... cum le-o fi norocul!

Sfat! Decât să facă declaraţii care nici nu costă nici nu valorează sau să căute potcoave de cai morţi, mai bine primarul Craiovei  ar face un proiect viabil pentru restaurarea patrimoniului şi a clădirilor de patrimoniu din vestita urbe...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu