joi, 24 mai 2012

De unde am plecat şi unde am ajuns în vreo 15 minute

Am apucat să cumpăr nişte căpşuni. Erau cam prea coapte şi mă mustra conştiinţa să le las să se strice până mâine şi aşa mi-a venit repede să încropesc ceva.

Ştiam cum e reţeta de spumă de căpşuni, dar cum noi am cam abandonat acest element mi se părea mai complicat să încerc ceva de acest gen.

Totuşi am luat cele

400 grame căpşuni
10 gr indulcitor
3 ouă
puţină sare

şi le-am pus la treabă.

În principiul pentru cei care folosesc zahăr reţeta arată astfel (http://biancams76.blogspot.com):

5 albuse
un praf de sare
10 linguri zahar
600 g capsuni curatati + 8 bucati pt decor

Optional
frisca
ciocolata

Etapele sunt aceleaşi şi pentru varianta cu zahar şi cea fără:
1. Se separă albuşurile. Se bat spumă adaugându-se sarea şi treptat zahărul sau înlocuitorul până se întăreşte compoziţia. Ce trebuie să aveti în vedere e faptul că daca atunci când pui zahăr compoziţia creşte, nu acelaşi lucru se intamplă când foloseşti înlocuitor. Spuma se întăreşte, dar e mai puţină
2. Se pisează, blendează sau mixează foarte puţin căpşunele
3. Se adaugă căpşunele în compoziţie si se mai mixează 15-30 secunde.
4. Se dă la rece - cel puţin 30 minute. Ornatul se face după bunul plac şi posibilităţi :) înainte să se dea la rece.

Sper să vă placă!

Iată de la ce am plecat ... şi la ce am ajuns în vreo 15 minute:













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu