marți, 17 aprilie 2012

Cel mai penibil umor din România

Se spune că românul are darul, poate şi neajunsul, de a fac haz de necaz şi de a găsi umorul în orice. De aceasta dată putem demonstra contrarul. Există o emisiune care se vrea umoristică şi pe care de fiecare dată când zappez printre canale mă opresc să mă înfior la cât de penibilă este.

Ascultam acum vreo 10 ani în urmă voci care spuneau că "vezi dragă Doamne, cât de jos a ajuns Vacanţa Mare pentru că fac doar glume deşănţate". Ba chiar mai mult, unii spuneau că acea emisiune se adresează unui public imbecil. Nu m-am simţit niciodată în targetul lor umoristic, dar totuşi măcar din când în când mai găseai câte un adevăr spus haios încât îţi putea stârni un zâmbet.


Revenind în zilele noastră ne îndreptăm atenţia către "marele umorist" Mihai Bendeac, care sincer îmi pare într-o pană de inspiraţie de la începutul carierei sale. Ultima vomă de emisiune din care am văzut cea mai proastă parodie la una dintre emisiunile de succes din acest moment - Master Chef - m-a lăsat fără cuvinte. Singurul tip de umor capabil să il încropească este unul compus din onomatopee şi personaje cretine. A face misto de persoane cu diverse dizabilităţi nu este domnule Bendeac deloc amuzant. Un debil mintal este un om care are nevoie de ajutor, nu e subiect de amuzament!

In plus "glumele" fără sare şi piper denotă nivelul de inteligenta pe care il are cel care le creaza. Ce arată materialul de mai jos, apărut la TV în cadrul emisiunii În puii mei, din a doua zi de Paşti, este o atitudine de invidie pe care un trust îl are faţă de altul. Nu pot spune că sunt fan Pro TV, dar pentru moment la nivelul de televiziune din aceasta tara isi merita locul.

Glumele pe care le face "umoristul" Bendeac şi le difuzează Antena 1 reflectă şi exact tipul de public pe care îl are... Paradoxul face ca posibilitatea ca să ajungă canalul nr 1 in România există dacă exodul celor intregi la minte va continua. Probabil următoarea postare despre acest tip de umor va veni cand o sa vad doar onomatopee "amuzante" în loc de glume bune. După găsiţi şi un alt tip de umor, pentru care ... jos pălăria.
Aşa DA
Iar Mihai Bendeac în lipsa lui de inspiraţie şi-a permis să îşi bată joc şi de acest scheci fabulos al marelui maestru. Iată cum!

Un comentariu: