luni, 25 iulie 2011

O picătură de concentrare...

Încep prin a vă spune că nu sunt un mare fan al seriei "Twilight". E plăcut să vezi un astfel de film când vii de la job obosit şi fără chef să gândeşti prea tare sau când după o plimbare în oraş pe o vreme caldă vrei să intri la racoare intr-un cinema. În schimb ce mi se pare remarcabil este melodia RIVER FLOWS IN YOU care este lait motivul seriei şi pe care o gasesc linistitoare şi cu un gram de gratie creatoare, asta mai cu seamă dacă îţi doreşti să scrii ceva fără valuri de saracasm şi ură. 


Nu ştiu cum funcţionează pentru voi, dar pentru mine pianul a fost şi va mereu acel instrument sublim. Poate sunteţi mai apropiati de vioară, chitară sau violoncel şi nu condamn pe nimeni pentru alegerea făcută, însă personal dincolo de ele, ale căror sunet îl iubesc în egală măsură, este pianul. Fiecare atingere a clapelor parcă îmi ordinează ideiile şi oricât de obosit as fi gasesc acea putere de concentrare şi linişte. 


Melodia e una extrem de simplă: o temă rulată în diverse ritmuri cu "întrebările şi răspunsurile" caracteristice ei şi nimic mai mult. Dacă aveti 3 minute din viaţă să o ascultaţi la maximul în căşti realizaţi că a meritat cu prisosinţă "investiţia".