miercuri, 23 februarie 2011

Ameninţări din cauza revistei Historia

De vreo câteva săptămâni tot primesc pe emailul de la job tot felul de notificări... de la cititori. M-am obişnuit, ca orice jurnalist, să fiu bălăcărit în comentarii pentru materialele pe care le semnez. Ce-i drept la început m-am cam supărat, dar de ... dreptul la replică e suprem într-o ţără liberă ca România. Totuşi pe emailul de la serviciu, care nu e pus public pe nicăieri?!!

În fine, îmi iau inima în dinţi şi vă las pe voi să citiţi şi să răspundeţi acestor domni (daca merită!)

Primit azi 23 Februarie 2011

"Inteleg ca sunteti unul din sefii Revistei Historia... Dar, va intreb asa, ca de la obraz la obraz, credeti ca intr-adevar sunteti in slujba istoriei prin munca pe care o depuneti dvs si echipa dvs la Revista? Pentru ca istorie e prea putina acolo!
Sunt licentiat in istorie, sunt masterand in arta (tot la Fac de istorie)...sunt pasionat de istorie de mic...pe langa pasiunea cultivata in mine de mama mea de mic, cand imi aducea de fiecare data cand venea din oras cate o carte, a mai existat si un profeesor...un profesor de scoala primara, dar acel profesor a fost mai ceva decat unul universitar... acela a reusit sa ma motiveze si sa faca sa incolteasca in mine si s a rodeasca pasiunea ptr istorie.... revolutia m-a prins studiin un magazin istoric..aveam doar 14 ani....era ziua mea...si eu de ziua mea faceam teste de istorie....cand la radio am auzit vestea ca e Revolutie.... apoi, anii de-a randul am sudiat istorie...de unul singur....in armata am tradus din franceza materiale de istorie....am studiat genealogii...si ce n-am studiat... apoi, in sfarsit, am ajuns sa fac si facultatea...si aia din pasiune..desi nu am invatat ceva care nu stiam la facultate.... era doar ptr a unii pasiunea cu jobul in domeniu...dar din cauza a ceea ce e in Romania, nu am reusit s a fac asta....:) ptr ca in Romania se promoveaza si se incurajeaza prostia....in Romania in functii de conducere si in domenii de cercetare sunt incompetenti si pilosi...oameni fara pasiune..care scriu istorie dupa cum le suna lor bine..si am vazut asta si in Revista dvs. la unii autori...
Asa ca, un pasionat de istorie...un maniac chiar.... va spune pe sleau...ce faceti voi in revista voastra e PORCARIE, nu istorie...iar tu, mai vierme, vii si ma faci pe mine frustrat>?/ pai din cauza unui ca tine sunt frustrat.... ca vad ce faci cand ajungi acolo unde un om pasionat de istorie nu poate ajunge..din cauza porcariilor din tara asta jegoasa.... de unde a disparut patriotismul.... niste viermi ca voi fac pe lupii moralisti, in loc sa plece fruntea in jos si sa le crape obrazul de rusine..in loc sa isi dea seama de superficialitatea lor si s ase corecteze... in ritmul asta, prevad ca Historia va ajunge orice altceva decat o revista de specialitate..si spun asta cu tristete, cu inima plina de amaraciune, cu suparare, cu manie impotriva unora ca voi.... mama, ce v-as mai face de as putea..... ce reforma as mai afce in randul asa zisilor istorici.... ori istorie, ori lasati-va de meserie, ghertzoilor!"

Semnat: Alex Danton [alex_danton2000@yahoo.com] 

Primite pe 16-17 Februarie 2011

" Sunt licentiat in istorie si, ca pasionat de istorie, imi exprim totalul dezacord cu abordarea istoriei si a subiectelor istorice a revistei Historia. Prea multa reclama la ziarul Adevarul si publicatiile lui...si prea multe subiecte patetice!
Se vede ca la carma acestei reviste sunt niste incepatori in ale istoriei, care jongleaza cu ideea de a scrie istorie.. PACAT!!!!!!!!!!
Pune-ti mana si faceti ca revista de istorie sa contina istorie..nu jurnalistica patetica!
RUSINEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

se vede ce studii aveti. si se vede si ce mare pasiune ptr istorie aveti.. .. daca asta e publicatie de istorie, eu merg pe luna.....la inceput, pana sa intre adevarul pe fir, era chiar f faina..acum, multe articole marunte , de nimic...si multa publicitate... si oricum, nu veti schimba istoria  u noile dvs teorii.... oricum, pe mine nu ma convibgeti..si sunteti in curs de a deveni indigerabili ptr multi..si asa nu se mai vinde aceasta revista..si vb din pct de vedere al unuia care lucreaza in domeniul presei..nu conyeaza pe ce palier si unde..

Bullshit!
Prevad ce se va mai schimba istoria, incurajand pe toti studentii superficiali “sa scrie istoria”… va spun asta ptr ca la studiile mele de master, am dat numai peste “istorici” (a se citi absolventi de istorie) superficiali… nici pasiune si nici altceva ptr istorie..doar dorinta de a avea o foaie…. numai copiatori la examene… numai putori… si mai era vb di de o facultate de stat de prestigiu…si va vb unul care a studiat la o facultate privata, mult blamata de cateii astia de la stat, care nu se afla nici ei mai departe de cei pe care ii blameaza!..acestora le dat sansa se rescrie istoria…rad si cu fundul de voi, specialistii lui peste!"

Semnat Radu Voda [radu_voda2000@yahoo.com]

Primit pe 19 Februarie 2011

"fraiere...sunt licentiat..am luat licenta cu 9,80...ideea era ca unii colegi de la master copiau...nu sunt frustrat de facultate, ci de tine, fraiere, care isti bati joc de istorie..si mai faci si pe lupul moralist!..esti un fraier... "

Semnat Radu Voda [radu_voda2000@yahoo.com]


Deci întrebarea mea veridică e WHAT THE FUCK?