vineri, 19 februarie 2010

Ecuatii in relatii

De la 12 luni la 3 ani...

O parte de studiile efectuate de cercetatorii si psihologii de cuplu au demonstrat ca dragostea se bazeaza pe un anumit chimism care se pare, zic ei, ca nu dureaza mai mult de 3 ani. Asta cumulat: îndrăgosteala de la început cu perioada de hai să îi zicem pasiune, tandrete şi plictis.


Mai apoi cică ori ne autodistrugem, ori apare rutina, ori ne desparţim, ori în cele mai fericite cazuri învăţăm să ne iubim altfel....

Potrivit cărţii lui Frederic Beigheder ... «În primul an spui: "dacă mă părăseşti MĂ OMOR", în al doilea an spui "dacă mă părăseşti o să sufăr, dar o să îmi treacă", iar în al treilea an spui "dacă mă părăseşti desfac o sticla de şampanie"». Cică asta se produce la segmentul de populatie activa din ziua de azi ... oamenii urbani, implicati social si chiar mai bine educati (curios as spune ca loveste tocmai in cei mai evoluati, care ar fi avut o sansa in plus sa invete mai repede).

Despartirea sau ecuaţia păsării phoenix

Dragostea, increderea si toate sentimentele care mentin un echilibru în viaţa oricărui membru al unui cuplu îşi arată faţa mult mai întunecată ... ură, gelozie, suspiciune şi susceptibilitate. Este interesat că adesea si cel care initeaza despartirea este atins de acestea ... iar sampania deschisă la plecarea partenerului capată un gust amar.

Evolutiile nu sunt imprevizibile total ... si uneori chiar aceste otrăvuri purtate in suflet care te arunca in cea mai crunda depresie si criza spirituala deschid portile unor alte relatii....

Timpul este relativ în aceasta ecuaţie a transformărilor... fiecare decide pentru el.

Prietenie cu fostul partener

Statisticile arată că nivelul maxim de prietenie nu poate fi atins între doi fosti iubiţi ... Faptul că fiecare ştie cum arată celălalt în pielea goală, lipsa încrederii, faptul că cel părăsit, şi nu numai, va avea mereu resentimente sau gelozia sunt printre motivele invocate pentru care o fostă iubire nu poate da naştere unei prietenii adevărate.

E doar o părere ... Refacerea rapidă se face adesea cu ignorarea totală a fostlui partener, reprosurile venite la intalnirile dintr-o perioada mult prea apropiată despărţirii nu fac decât să-i îndepărteze şi mai mult pe cei doi.

Timpul ... aici e interesant să apreciezi când cei doi şi-ar da o şansa la o relatie de prietenie în adevaratul sens al cuvantului. Poate cam jumatate din timpul petrecut impreuna este necesar pentru o adânca uitare / iertare şi stabilire a unor limite în care noua relaţie cu fostul partener se poate desfăşura.

Teoretic aceste lucruri se petrec din moment ce statisticele le amintesc si totusi preferam sa le traim singuri ...
si sunt particulare pentru fiecare pereche de ochi in parte... Deci va las cu Billy Joel şi melodia lui, You're My HomeWhen you look into my eyes
And you see the crazy gypsy in my soul
It always comes as a surprise
When I feel my withered roots begin to grow
Well I never had a place that I could call my very own
That's all right, my love, 'cause you're my home

When you touch my weary head
And you tell me everything will be all right
You say, "Use my body for your bed
And my love will keep you warm throughout the night"
Well I'll never be a stranger and I'll never be alone
Whenever we're together, that's my home

Home can be the Pennsylvania Turnpike
Indiana's early morning dew
High up in the hills of California
Home is just another word for you

Well I never had a place that I could call my very own
That's all right, my love, 'cause you're my home

If I travel all my life
And I never get to stop and settle down
Long as I have you by my side
There's a roof above and good walls all around
You're my castle, you're my cabin and my instant pleasure dome
I need you in my house 'cause you're my home.
You're my home.