joi, 21 ianuarie 2010

Cuvinte gunoieri

Autentic -  veridic, adevărat, real, original. Privesc ascunzătoarea sufletelor şi o văd adesea goală, inertă. Mi-e teamă să arunc un vreun cuvânt, căci fiecare este destinat zămislirii.


Mă învârt ... judec. Sunt lipsit de vibraţia celorlalţi. Strig cu gura legată şi surd ecoul îmi tremură în urechi. Dincolo nu simt un suflet care să îmi răspundă. Sunt doar oameni.

Mă uit spre mine. Nu știu să chem ... Sunt o coajă de ou, care lipsită de conținut răsună a gol. Liniile paralele îmi brăzdează eu-ul. Au rămas drumuri neterminate, proiecții pe care cei de alături construiesc. Îi invidiez. Sunt ale mele, însă fără mine.

E patul meu în care un alt bărbat se urcă și îi sărută trupul. Nu pot scăpa de această imagine. Mă obsedează. Întorc privirea și construiesc în altă parte același lucru fără regret. Și totuși un alt celălalt e acolo.

Adevărat! E doar un pat. Imaginea necunoscutului mă bântuie. Îl strigă. Va fi mereu acolo.

Autentic? Nu înțeleg unde sunt eu!

Îi simt mâna peste trupul ei, dar și a celuilalt. Doi necunoscuți, care mă sfâșie în două paranteze. Adesea nu îmi pasă, dar sunt cu adevărat prezenți. Nu-i vreau aproape, dar îi găsesc în priviri, în gesturi ... în somn.

Cuvintele cu prezervativ, aruncate la gunoi îmi invadează viața. M-am săturat să fac curat, să adun ce poate să fie fertil pentru un alt început!

Ce minciună! Vreau totul ... de fapt nimic din ceea ce pot avea. Hm! Nimic din ce e omenesc nu-mi e străin, doar oamenii, parantezele din viața mea.

Sunteți o iluzie ... și eu, una pentru voi. Sunt fericit și-mi port mândru grimasa tristeții pe chip. E o haină.

Nu alergați după zâmbet!!! Ascunde în spate un coș de prezervative uzate, cuvinte sterile. Experiențele ... trucuri ieftine, clișee din care nu învățăm prea mult. Consumăm prea mult pentru a ne pune niște limite, pe care cu bună știință încercăm să le depășim.

Nu vreau să mai adun cuvintele veridice de la coș! Rațiunea îmi e un gunoier pus mereu pe treabă. Reciclez autenticul!

Deci motto: "Nu aruncaţi mărgăritare înaintea porcilor"  Matei 7,6