joi, 7 mai 2009

Festivalul de Film European 2009 la Bucuresti

Eveniment cultural ratat

După ce s-a făcut vâlvă în toata presa de pe la noi, ca in fine reuseste si ICR - ul sa organizeze altceva decât expoziţii Kinky, cu ponei roz care are pe fund o svastică tatuată, posibilitatea ca cineva, un muritor de rând, să ajungă la filmul de deschidere al evenimentului mai sus mentionat (si anume Gomorra) este nulă!

Va intrebaţi de ce? Răspunsul este unul singur... intrarea se face pe baza de invitatii, care s-au distribuit de la ICR.

Perfect!!! Deci si daca as vrea sa merg la un eveniment cultural ... nu se poate! Atunci domnilor, nu mai faceti informatia aceasta publica, pentru că dumneavoastra cei care lucrati acolo, vă folosiţi de un buget provenit din impozitele noastre!

Invitatiile se fac in mediile private, adică băieţii aia care îşi permit să îşi achite tot!!!!!!!!!!!!

În fond m-am trezit si eu să vă acuz că faceţi chermeze pe banul public... să îmi fie ruşine, nu-i aşa???

Iată cu ce ne ademeneşte ICR pe site-ul oficial "Ca în fiecare an, Festivalul devine o platformă unde se intersectează diverse culturi europene şi o multitudine de abordari şi opţiuni cinematografice: 39 de filme din 24 de ţări, de la comedii la drame, de la ficţiune la documentare, filme interesate mai degrabă de social, de lumea în care trăim, de oameni, de adevărul relaţiilor dintre ei şi de raporturile cu comunităţile din care fac parte."

Domnilor i-a puneţi mâna şi vă faceţi sali de cinema private, muzee particulare şi faceţi bani din cultură.... Pentru că ideea că din cultură nu se fac bani e una neaoş românească! Vă dau doar un exemplu de muzeu a cărui profitabilitate stârneşte invidia oricărui antreprenor: Muzeul Quartier din Viena.

Până una alta mie nu îmi rămâne decât un lucru de făcut..... să piratez tot ce prind (si o spun cu durere, dar asta e tara in care trăiesc!)

VIVAT HUBURI & TORENTI